03 de novembre 2008

La Castanyada

Hola amics!!! Com heu celebrat la castanyada vosaltres? Jo l’he celebrat dues vegades, una a l’escola el divendres passat a la tarda i l’altra a casa, amb tota la família el dissabte.

A l’escola se celebra la castanyada tots els nens i nenes junts i dura quasi tot el dia. Les dues primeres hores tenim classe però després del patí ja comencen les activitats. Fins abans de dinar el que varem fer es una gimcana pel poble, els mes grans ens havien preparat proves sobre diferents matèries, ciències, mates, llengua i literatura que havíem d’anar trobant mitjançant un mapa i llavors les havíem de fer. Ells ens posaven una puntuació i al final de tot el recorregut ens trobàvem tots per fer un dinar al pavelló. A la tarda, tots ens vam disfressar de castanyers i de castanyeres i van repartir els premis. Tots el grups van aconseguir-ne algun, tanmateix els guanyadors es varen endur una col•lecció de contes.

El divendres a la nit a casa es va fer un bon sopar i després varem menjar castanyes, però el dia que m’agrada mes de tots, es quan tota la família es reuneix a casa. Els tiets, tietes, cosins i cosines arriben a casa abans de dinar, per fer el vermut que diuen, i després es fa un gran dinar, que sol durar hores i mentre els grans parlen, nosaltres podem baixar a jugar a l’era o al paller. I quan ja es mitja tarda i es comença a fer fosc, ens criden per pujar a menjar les castanyes tots junts.... m’agraden moltíssim, a mes a mes, l’olor que fan quan es torren sempre em recorda a casa quan comença a fer el fred d’hivern.