26 de novembre 2008

Pessebre vivent

Hola amics!!!! Aquests últims dies, entre els exàmens del primer trimestre de l’escola i la preparació del pessebre vivent, no tinc molt de temps per explicar-vos el que faig. En Ral també fa dies que no us diu res.... ja li comentaré demà a l’escola que us escrigui quatre ratlles.

Doncs com us deia, ara a l’esplai estem preparant el pessebre vivent. Sabeu el què és? Doncs imagineu-vos el pessebre de tota la vida, el que fèieu a casa vostra o a l’escola, amb molsa a sota i llavors col•loqueu les diferents figures a sobre. El grup de pastors al voltant de l’olla i el ramat d’ovelles allà a prop seu. Les cases de pagès amb les gallines, conills i cavalls voltant per fora a l’era. Els tres reis mags en fila que segueixen l’estrella, el portal amb Josep i Maria i el nen Jesús dins un cove, el bou i la mula i no ens podem descuidar el “caganer”, el mes vergonyós queda amagat darrera un arbre o un turo, però si es descarat, es posa al mig perquè es vegi des de qualsevol costat. Sovint també s’hi tira farina per fer veure que ha nevat.

Doncs, aquest pessebre tradicional nosaltres el fem de veritat, si, si... tots els nens i nenes de l’esplai, els monitors i algun pare som les figures del pessebre. La nostra molsa es de veritat, perquè el fem al voltant de l’escola, i la gent que ens ve a beure ha de seguir un recorregut. Comencen per visitar els pastors, que fan foc, xerren i mengen, després passen per diferents cases de pagès on es veu com treballen, més endavant hi ha el naixement amb els reis mags, l’àngel i totes les figures i s’acaba el recorregut a la plaça on hi ha un foc i cadascú es pot fer una torrada.

A mi m’agrada molt, aquest any com que soc gran faig de pastora, juntament amb la Marta i en Miquel. Com que a casa tenim ovelles i cabres, doncs també les hi portarem i els hi farem un tancat allà al costat del foc perquè sembli mes real. Hi ha força feina, i des de fa tres setmanes que ens passem les tardes de dissabte a l’esplai fent decorats, recollint el material, netejant el camí, assajant les frases que hem de dir...

La propera setmana ja us explicaré qui fa de caganer i on el posarem!!!!!