03 de desembre 2009

Fuita i verdura ecològica

Hola amics!!! Com esteu??? Heu llegit que us va dir en Ral l’altre dia sobre com podíem cuidar el medi ambient?? Doncs jo ja ho estic posant en practica. Si, si, el que més em costa es el reciclatge, ja que a casa som uns quants i no tothom sap que han de posar a cada cubell. Fa dos dies que em trobo els tetra-bricks de llet i suc a dins del cubell del paper, i tot i que sembla paper no van junts amb el diari, sinó que van amb el plàstic. Que us passa a vosaltres això????

Jo el que us vull explicar es una altra cosa, també es tracta de cuidar el medi ambient, però a més a més, també cuidar-nos nosaltres mateixos. Sabeu que pot ser??? Us ho tornaré a explicar a veure si us zona, es tracta de cuidar la naturalesa i també al nostre cos, tot a la vegada!!! Que ja ho sabeu? Si, si, exacte, te alguna cosa a veure amb la fruita i la verdura ecológica!!!!! Ens ho han explicat a l’escola i a partir d’ara cada setmana tindrem el divendres a la tarda una hora de teoria i una altra de practica sobre el que podem fer per cultivar fruita i verdura ecològica. Ja que d’aquesta manera no maltractem la terra i el medi ambient amb els pesticides i un cop la fruita esta madura i la verdura esta apunt per menjar, nosaltres no ens empassem aquests pesticides, que la majoria porten components tòxics pel nostre cos.

D’aquesta manera podem fer les practiques del divendres, a darrera de l’escola hi ha una feixa que ens l’han deixat perquè hi puguem cultivar la nostra fruita i verdura ecològica. Ens hem dividit en grups, així cada un es cuidarà de les diferents plantes que hi volem plantar. Ja que no totes es planten en la mateixa època, ni es cultiven de la mateixa manera, ni es cull al mateix mes. Jo estic ben contenta que m’hagi tocat el grup de la fruita d’estiu (préssecs, cireres, albercocs, mores, maduixes, etc..) perquè així no només menjarem fruita ecològica, sinó que també en podrem fer melmelada per poder-la menjar durant tot el proper hivern. Ja us aniré explicant com prepararem la terra aquests primers mesos d’hivern i com van evolucionant. No creieu que es molt bona idea?? Que us semblaria dir-ho als vostres professors i proposar-los-hi de fer el mateix!!!!