29 de novembre 2009

Medi ambient

Hola amics!!! Tinc moltes coses per explicar-vos!!! Son molt interessants i estic ben content de poder dir que algunes d’elles ja les faig. Fa un mes que a l’escola hem entrat en un programa per ser mes “amics amb el medi”. Sabeu que vol dir això? Doncs que estem fent diferents activitats per conèixer més el medi ambient i ser-ne més amics. De fet hi ha moltes coses que un mateix pot fer en el dia a dia, que afecta directament a millorar el medi ambient. Us en explicaré algunes que crec que tots ho podem fer i que hauríem d’aconseguir fer-ho sempre més. Ja que com diu el professor de ciències, la natura estava aquí abans que nosaltres naixéssim i l’hem de deixar millor que com l’hem trobat. El problema es que cada vegada hi ha més de tot i és complicat controlar-ho, però el que si podem fer cada un de nosaltres és aportar el nostre granet d’arena.

1.-Mentre ens raspallem les dents, que s’ha de fer com a mínim durant un minut, HEM DE TANCAR l’aixeta perquè no s’escapi l’aigua neta. Es veu que fent això a partir d’avui estalviarem uns 3 litres cada vegada.

2.-Quan anem a comprar a les botigues, hauríem de portar les NOSTRES BOSSES ja que no cal que cada vegada l’utilitzem de noves. A més a més, les bosses son de blàstic i el plàstic es un material que costa molt de reciclar. Així que tria les que més t’agradin per anar a comprar.

3.-Abans d’anar a dormir hem de vigilar que tot els APARELLS ELECTRÒNICS estiguin ben tancats, fins i tot aquella llumeta vermella que deixen quan estan hivernant. Així estalviarem energia!

4.-RECICLAR les deixalles que fem a casa, en quatre diferents cubells, els del plàstic, que hi posarem també les llaunes, el paper que també hi posarem el cartró i els tovallons de paper, el vidre sense les tapes si aquestes son metàl•liques i la resta de deixalles orgàniques. Quin us sembla que omplireu més aviat??? Ja veureu que us sorprendrà!!!!

Jo ja ho vaig i procuro que tothom de casa també ho faci, però això he organitzat un concurs, cada vegada que algú no ho faci i un altre el pesqui no fent-ho ha de pagar una penyora amb diners i quan tinguem la guardiola plena anirem a comprar planters d’arbres fruiters per plantar-los a l’hort de casa!!!!