11 de setembre 2009

Diada

Hola a tots!!!! Com us ha anat l’estiu??? Heu passat unes bones vacances??? Jo m’ho he passat molt be, la veritat es que aquest any han sigut Increïbles!!! Ja us aniré explicant que he fet, ja que avui es la Diada. Sabeu què és el que celebrem??? Doncs us ho explicaré:

“La Diada es celebra cada el dia 11 de setembre. En commemoració de la caiguda de la ciutat de Barcelona a mans de les tropes borbòniques a les ordres del Duc de Berwick durant la Guerra de Successió Espanyola del 1714, després de 14 mesos d’assetjament. D’aquesta manera també es recorda la conseqüent abolició de les institucions catalanes desprès de la promulgació del Decret de Nova Planta del 1716. El Parlament de Catalunya va declarà l’11 de setembre Festa Nacional Catalanes el 1980.
Les entitats i els diferents partits polítics tradicionalment fan ofrenes florals als monuments de Rafael Casanova i Josep Moragues, tant a Barcelona com a la resta de Catalunya. Durant la celebració hi ha concerts i es pot sentir el cant “Els Segadors” en molts carrers, adornats amb banderes i flors.”


Que ja us ho havien explicat a l’escola això? Doncs a mi m’agrada aquests dia perquè es festiu, es fan dinars conjunts amb la família i sempre em deixen penjar a mi la bandera al terrat!!! Que l’heu penjat vosaltres?